Jääkiekosta opittujen taitojen käyttäminen pelatessa pokeria

Jääkiekko on suosituimpia talviurheilulajeja, ja sen parhaita taitajia pidetään erittäin suuressa arvossa. Faneja on paljon ja lajin supertähdet tienaavat suuria summia kaudessa. Monet fanit ihailevat heitä ja seuraavat heidän pelejään ja tekosiaan tarkasti.Jääkiekko tarjoaa katsojille viihdyttävää seurattavaa, kun tilanteet vaihtuvat nopeastikin ja kunnia ja maine on tarjolla voittajalle.

Mitä menestyvältä pelaajalta vaaditaan?

Menestyäkseen jääkiekossa yksilön on oltava määrätietoinen ja keskittynyt. Täytyy olla halukas parantamaan itseään jatkuvalla harjoittelulla kehittyäkseen ja osallistuttava kurinalaisesti treeneihin ja valmennukseen. Jääkiekon pelaaminen opettaa paitsi hallitsemaan omia hermoja, myös arvioimaan ja psyykkaamaan vastustajia sekä löytämään heidän vahvat ja heikot kohtansa.

Erityisen tärkeää on kyky nähdä jokaisen pelissä tapahtuvan ja tehtävän siirron tai päätöksen vaikutus; mitkä ovat mahdolliset skenaariot, miten tilanne jatkuu? Mihin kiekko päätyy seuraavaksi ja minkälainen riski kannattaa ottaa? Päätös täytyy tehdä nopeasti ja viisaasti. Tätä kykyä kutsutaan pelinlukutaidoksi ja pelisilmäksi.

Kaukalossa opittuja taitoja voi hyödyntää myös sen ulkopuolella, esimerkiksi jääkiekossa opittuja taitoja voi käyttää myös pokerissa, joka on peli missä todellakin täytyy osata ajatella pari askelta eteenpäin. Vanhan sanonnan mukaan pokeria oppii kuka vain pelaamaan päivässä, mutta koko lopun elämää menee sen hallitsemiseen.

Pelkkä fyysisyys ei riitä Myös näitä ominaisuuksia tarvitaan:

Pokeriammattilaiset ymmärtävät ja hyväksyvät sen, että matematiikalla ja pokerilla on saumaton yhteys. He ovat ottaneet selvää käsitteestä “8:5:1”, jonka mukaan heillä on 8.5:1 mahdollisuus saada setti, kun heillä on taskupari, ja että flopattu väriveto täydentyä riveriin mennessä on 33% mahdollisuus.

Pokerissa pärjäämisessä, kuten jääkiekossa, tarvitaan raudanlujaa itsekuria, hän ymmärtää kipata kädet, joilla ei usko voittavansa eikä missään nimessä pelaa kaikkia käsiä, vaan kippaa enemmän kuin pelaa. Hyvä pelaaja myös lopettaa ajoissa, ja tutkailee tilannetta koko ajan. Amatööri taas pelaa kaikki mahdolliset kädet ja kokeilee eikä lopeta, vaikka menisi omien limittiensä yli rahallisesti.

Fiksu pelaaja arvioi vastustajiaan ja itseään koko ajan, oli sitten kyse jääkiekosta tai pokerista. Pokan täytyy kestää, tunteita ei saa päästää karkaamaan ja jos pystyy vielä psyykkaamaan vastustajaa bluffaamalla, voi lopputuloksena odottaa komea palkinto, kun toinen herpaantuu tai tekee väärän siirron! Koko ajan laskee, mitä kortteja on kädessä, mitä on pöydällä, mitkä kortit vastustajalla mahtaa olla? Mitkä ovat mahdollisuudet voittaa, tai jos häviää, paljonko?

Miten pääset alkuun?

NHL-tähdeksi pääseminen vaatii useimmiten jääkiekon harrastimisen aloittamisen jo lapsuudesta tai juniori-iässä. Se on kallis harastus, eikä läheskään kaikki päädy pelaamaan ammattilaisina. Hyvä uutinen kuitenkin on se, että kuka tahansa voi opetella pokeria ja edetä siinä korkealle tasolle. Oletko sinä jo kokeillut? Aloittaminen on helppoa. Käy kuitenkin ensin läpi perustiedot pokerista, aseta itsellesi limitti ja aloita pelaaminen! Tutustu myös perus todennäköisyyksiin, käsien mahdollisuuksiin sekä opettele vähän laskemaan näitä. Pokerin ja matematiikan yhteys on kiistaton, eikä sitä pidä aliarvioida! Menestys on suurelta osin kiinni vain sinusta itsestäsi, eikä sinun tarvitse mennä kuin pelaamaan oppiaksesi sitä. Suosittelemme myös lukemaan aiheesta kirjoitetuja artikkeleita, sekä kokeneiden pelaajien listaamia aloittelijoiden virheitä, jotta voit oppia heidän kokemuksistaan eikä sinun tarvitse maksaa kaikkia oppirahoja omasta taskustasi, vaan voit käyttää ne voittamiseen.

Ollaksesi hyvä pokerissa, tarvitset vain jokaiselta jo valmiiksi löytyviä seuraavia taitoja!

-Rakkaus lajia kohtaan

– Kärsivällisyyttä

– Tuuria

– Nöyryyttä

– Kyky tunnustaa tosiasiat

– Kyky välttää vauhtisokeutta

– Työmoraali ja halu oppia uutta

– Olla valmis muuttamaan jo omaksuttuja käsitteitä

– Analysoitava edellisiä pelejä.

Kuinka monta sinulta löytyy? Montako voit opetella, jos palkkiona on paljon rahaa ja suuria, hallittuja voittoja?